Környezetvédelem és szén-dioxid-kibocsátás

KÜLDETÉSÜNK

Az éghajlat-politika szerves részét képezi küldetésünknek, hogy javítsuk a betegekre, egészségügyi szolgáltatókra és kutatókra kifejtett hatását szerte a világon, és a mi felelősségünk, hogy fokozzuk a kibocsátásaink további csökkentése érdekében végzett tevékenységeinket.
Climate & carbon

SZÉN-DIOXID-KIBOCSÁTÁS

50%

Célunk, hogy 2030-ra 50%-kal csökkentsük az üzemi kibocsátást*

0

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy 2050-re elérjük a nulla nettót

7%

2021-ben 7%-kal csökkentettük az üvegházhatású gázok kibocsátását

 
PROGRAMOK

Utunk a nulla nettóhoz

Úgy gondoljuk, hogy minden tonna számít, és céljaink elérése érdekében működési stratégiánkat három pillér köré összpontosítottuk.
A SZÉN-DIOXID-KIBOCSÁTÁS CSÖKKENTÉSE

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése létesítményeinkben

2022-ben 40 nagyobb telephelyünkön folytattuk a 8 hetes energiacsökkentési műhelytalálkozók lebonyolítását, hogy kidolgozzuk a szén-dioxid-csökkentési ütemterveket és előmozdítsuk a célunk eléréséhez szükséges csökkentéseket. Nagyobb telephelyeink az éves irányítási folyamat részeként kidolgozzák és beszámolnak szén-dioxid-csökkentési ütemtervükről, és kiemelt feladatunk az ezekben az ütemtervekben meghatározott csökkentési projektek végrehajtása. Belső alappal rendelkezünk a szén-dioxid-csökkentési projektek támogatására, és 2021/2022 folyamán ez a mechanizmus olyan projekteket finanszírozott, amelyek várhatóan több mint 15 000 tonnával csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ez az alap továbbra is a szén-dioxid-csökkentési projektek finanszírozására szolgál, amelynek kezdjük érezni a hatását, és 2023-ban több projekt befejezésének eredményeképpen a szén-dioxid-kibocsátás további csökkenésére számítunk.
JÁRMŰFLOTTÁNK

Járműflottánk károsanyag-kibocsátásának csökkentése

Globális járműflottánk több mint 10 000 járműből áll. Ezek közül a legnagyobb arányt azok a járművek teszik ki, amelyekkel szervizmérnökeink a kórházi berendezések telepítéséhez és szervizeléséhez szükséges szerszámokat és alkatrészeket szállítják. 2021-ben megkezdtük a járművek elektromos és hibrid járművekre való átállásának folyamatát Észak-Amerikában és Európában. Más hatékonysági lehetőségeket is vizsgálunk flottánk környezeti lábnyomának csökkentése érdekében, ilyen például a berendezések távoli szervizelése. 2022-ben is folytattuk járműhasználatunk optimalizálását, és kiterjesztettük az elektromos járművekre való átállásunkat, mivel a megfelelő járművek rendelkezésre állása és az újratöltési infrastruktúra működőképes megoldásnak bizonyult. Flottánk üvegházhatásúgáz-kibocsátását körülbelül 12%-kal csökkentettük a 2019-es alapértékhez képest.
MEGÚJULÓ ENERGIA

Átállás a megújuló energiaforrásokra

A szén-dioxid-csökkentési stratégiánk magában foglalja a megújuló energiaforrásokra való átállást, és egyre több megújuló energiát vásárolunk. 2021-ben minden egyesült királyságbeli telephelyünket megújuló energiára váltottuk át, 2022-ben pedig folytatjuk a megújuló energia vásárlásának növelését célzó ütemtervünket minden régióban.
 

*egy 2019-es kezdeti értékhez viszonyítva